Perőcsényi receptek
Kapros krumplis lepény – Leczki Józsefné (Gere Vilma) elmondása alapján
Hozzávalók (2 tepsire való mennyiséghez):
A tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás, só
A „töltelékhez”: 3 kg krumpli, 4-5 tojás, 2 dl étolaj, só (és esetleg cukor), apróra vágott kapor, tej, zsír
Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk, a hozzávalókkal lágy kenyértésztát dagasztunk. Fél- egy óra múlva kettéválasztjuk a tésztát, és kizsírozott (olajozott) tepsibe terítjük, majd rárakjuk a következő „tölteléket”:
A főtt krumplit a hozzávalókkal összetörjük és ráterítjük a tésztára. Az egyik tepsibe csak sóval készült töltelék kerül, a másikba tehetünk cukrot, ha valaki az édeset szereti. Megkenjük zsírral a tetejét, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul.