Print

2015 évi beszámoló - adó 1%

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki biztatásával, önkéntes munkájával, adományával, adója 1%-ának felajánlásával, látogatók szervezésével támogatta a községi akciókat. Kérjük, hogy ebben az évben is segítsenek, vegyenek részt a közös munkában! Ajánlják családjuk, ismerőseik körében is, hogy éljenek adójuk 1%-ának adományozási lehetőségével: Perőcsényért Alapítvány, adószám: 18705009-1-13.

 

Kedves Barátaink! 

Kilenc éve annak, hogy az utóbbi idők legnagyobb vállalkozását, a tájház műemléki helyreállítását elkezdtük. Minden évben épült valami sok-sok társadalmi munkával. 2014-ben nagy elismerésben részesült a közösség munkája: tájházunk megkapta az UNESCO ICOMOS díját.  A hír nyomán televíziós- és rádióműsorok sora jelent meg a médiában, turistacsoportok szervezték erre az útjukat. 2015-ben 314 látogatója volt a tájháznak. Külön köszönetet érdemelnek az asszonyok: Vargáné – Együd Erzsébet, Fidel Ilonka, Csenki Istvánné – Irma, Mezei Etus és Mezei Ibolya, akik a takarító és karbantartó munkákat időről időre társadalmi munkában elvégzik.  A 2014-es évi adózás során az alapítványunknak felajánlott egy százalék 237 361,- forintot tett ki. 2015-ben az Alapítvány 120 ezer forinttal támogatta a falunap rendezvényeit (koncert a Molnár bisztrónál, „Lecsó fesztivál” a Zsófi bisztrónál, „Petőfi koncert” a tájháznál), valamint 20 ezer forinttal járult hozzá a „Gyermek festőtábor” megszervezéséhez, továbbá 60 ezer forintot költött ajándékba kapott reflektorok felújítására, hogy felélesszük a színházi hagyományokat a községben.

 

Perőcsényi látkép (Czirjék Lajos olajfestménye)

Perőcsényi látkép (Czirjék Lajos olajfestménye)

 

2015-ben sajnos elmaradt a pünkösdi borfesztivál, ugyanakkor a Petőfi gimnázium színjátszói a művelődési házban bemutatták a Valahol Európában című musicalt. Júliusban ismét egyhetes festő és kézműves tábort szerveztünk a gyermekeknek Fidel Ágota, Nimsz Terézia, Csóka László és Buglya Sándor közreműködésével. Az alkotásokat kiállításon mutattuk be. Augusztus 21-22-én ismét megrendeztük a Perőcsényi 7-végét. Egyéni tárlaton mutatkozott be a művelődési házban Csóka László festőművész. A Molnár bisztróban a Custom Blues Band esti koncertje vonzotta a közönséget. Másnap a Lecsófesztivál volt igen népszerű, sokan keresték fel más településekről is, délután pedig a budapesti Petőfi gimnázium diákjai tartották meg hagyományos, idén is nagy sikerű könnyűzenei koncertjüket a tájház udvarán. Az ÁFÉSZ bód-ban berendezett könyvkupacon sok olvasnivaló talált új gazdára, párhuzamosan a tájház látogatóinak száma is látványosan gyarapodott. December 13-án a Petőfi gimnázium diák- és tanári kórusa - ezúttal helyi közreműködőkkel kiegészítve - szép adventi koncertet adott az imateremben. Köszönjük Konorót Gáborné önzetlen segítségét. 

Idén a tájházi istálló belső tatarozására, berendezésére, a padlás tapasztására toborzunk brigádokat. A községben szerveződő további programokhoz (többek között a pünkösdi diákszínház, a júliusi kézműves-festőtábor gyermekeknek, augusztusban a Perőcsényi 7-vége - lecsófesztivál, koncertek, kiállítások, könyvkupac, valamint decemberben az adventi koncert) kérjük a Perőcsényért Alapítvány anyagi támogatását. 

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki biztatásával, önkéntes munkájával, adományával, adója 1%-ának felajánlásával, látogatók szervezésével támogatta a községi akciókat. Kérjük, hogy ebben az évben is segítsenek, vegyenek részt a közös munkában! Ajánlják családjuk, ismerőseik körében is, hogy éljenek adójuk 1%-ának adományozási lehetőségével: Perőcsényért Alapítvány, adószám: 18705009-1-13.

 

Perőcsény, 2016. március 15.

Üdvözlettel,

Perőcsény Barátai