Print

Gyermek festő és fotótábor 2014

 

2014. július 14-19 között 6-14 éves gyermekek részére 6 teljes napi oktatás. Helyszín: perőcsényi művelődési ház. A foglalkozások naponta 9 órától 15 óráig tartanak.

 

 

A rajzolás és festészet oktatását Essig Klára és Csóka László festőművészek vezetik. Emellett tanítjuk a gyerekeket fotózni (ember, táj, természet és épületfotózás). Ezért az egyéni rajzeszközök mellett fényképezőgépet is hozzanak magukkal a résztvevők. A fotózást tanítják: Fidel Ágota fotográfus és Buglya Sándor operatőr-filmrendező. A legkisebbeknek Köcsky Mária kézműves foglalkozásokat vezet. Lehetőséget teremtünk ének és néptánc tanulására is.

 

Elsősorban perőcsényi, illetve környékbeli gyerekek részvételére számítunk, akiknél a szállás és a napi étkeztetés megoldott. Munkanapokon szerény egységáron lehetőség nyílik a község konyhájáról ebéd megrendelésére is.

 

A tábori hét közepén félnapos közös kiránduláson veszünk részt a környező erdőben, amelyen a természetfotózást, festői motívumkeresést gyakoroljuk. Erre a napra ital, szendvics, kiránduló öltözet, kényelmes cipő szükséges. Szívesen vesszük kísérő szülő részvételét is.

 

A részvételi díj 1000,- forint/fő naponta (a teljes programra 6000,- forint/fő). Befizetés a helyszínen történik. A tábort festő és technikai eszközök beszerzésével támogatja a Perőcsényért Alapítvány.

 

 

FESTMÉNY  ÉS  FOTÓKIÁLLÍTÁS   *   VETÍTÉS  PERŐCSÉNY  ÉLETÉBŐL

PIPACS FESZTIVÁL  –  HOLLAND ZENÉSZEK  –  MAGYAR  CIGÁNYZENE

 

A tábor után a 2014. július 19-én a Pipacs Fesztivál keretében kiállítjuk a legszebb festményeket, valamint a kiállítás megnyitóján levetítjük a tábor ideje alatt készült legjobb fotókat. A kiállítás megnyitóját video vetítés követi, majd az este fő attrakciójaként holland egyetemisták magyar népzenét játszanak.

 

 

A jelentkezéseket 2014. június 29-ig kérjük a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. E-mail címre továbbítani. A jelentkezéshez szükségesek a résztvevő adatai (név, életkor, hova, hányadik osztályba jár, különleges készségek, képességek), a szülők elérhetősége (lakcím, telefon, E-mail), milyen felszereléssel rendelkezik (digitális fényképezőgép márkája, típusa; vízfestékfesték, festőkészlet, ecsetek, rajztábla). Ajánlatos koszolható „munkaruhában” megjelenni, saját szappant és törülközőt hozni.