Print

TÁJHÁZ

A nyár folyamán sok látogatót üdvözölhettünk a perőcsényi ICOMOS díjjal kitüntetett Tájházban. Az ország távolabbi részeiről érkezőknek a gazdag gyűjtemény, az érdekes tárgyak, az ízléses berendezés, a sok különleges - a fiatalabbak számára legtöbbször ismeretlen - szerszám bemutatása és esetleges kipróbálása mellett az tűnt fel legjobban hogy az egész porta és ház úgy néz ki, mintha csak most mentek volna el a lakói, annyira életszerű és vendégszerető a hangulata.

Mindez a már évek óta rendszeresen együtt dolgozó karbantartó csapatnak köszönhető! A legkiemelkedőbb eseményt az augusztus 20-i látogatás jelentette, amikor a Perőcsényből elszármazottak találkozója alkalmával Pásztor Csaba ízes perőcsényi tájszólással vezette körbe a látogatókat a régi gyermekkori emlékeket felidéző épületben.

 

Erre az alkalomra különleges gonddal történt a szokásos nyári nagytakarítás: szorgos és szakértő kezek becsapták a „pitart”, az első és hátsó házat sőt a „komrát” és a „falajját” is. Itt mondunk köszönetet Varga Gézáné, Bözsi néninek, aki a csapat szervezője, Csenki Irmának, Mezei Etusnak, Mezei Ibolyának és az újonnan csatlakozott Darányi Lászlónénak, Magdinak. A Tájház udvarát és környékét Csenki Csaba és Csenki Zoli gondos munkája tette széppé.

 

A Tájház bejelentkezés alapján látogatható. Hivatali időben: (27) 365 136, azon kívül: 06-30-6049605 telefonszámon.