Print

Nyárvégi találkozások, beszélgetések, ismerkedés

Némi nosztalgiával gondolunk vissza a nyári forgatagra, a sok élményre, a szünidő és szabadság néha váratlan meglepetéseire. A nyárnak különös varázsa van, még akkor is, ha nem utazunk ismeretlen tájakra, hanem a megszokott környezetünkben töltjük el ezeket a heteket és hónapokat.

 

A mozgalmas fesztiválok, pezsgő rendezvények után most kissé lelassul az élet, több idő jut beszélgetésre, ismerkedésre.

Perőcsény Barátai és a Perőcsényért Alapítvány 2019 őszén rendezett egy ismerkedési estet, ahol az „ új Perőcsényiek” ismerkedhettek egymással és a tősgyökeres perőcsényi családok tagjaival.

Beszélgettünk a régi falusi szokásokról, hagyományokról és arról, hogy mi az ami Perőcsényt vonzóvá teszi az ide költözők számára. Mi az, amit érdemes megőrizni és ápolni a régi szokások, hagyományok közül és hogy lehet ezeket beépíteni a modern életbe. Nagy örömünkre szolgál, hogy megnyertünk egy pályázatot, így hamarosan megjelenik egy perőcsényi népdalgyűjtemény amit reményeink szerint a fiatalabb generáció is értékelni fog és meg akar ismerni.

A pandémia miatti hosszú szünet után szeretnénk ezt a a hagyományteremtőnek tervezett és nagy lelkesedéssel induló havonta/kéthavonta megrendezendő eseményt újból életre kelteni.

OKTÓBER 9-én, SZOMBATON 16.00 ÓRÁTÓL várunk Mindenkit egy kötetlen, baráti találkozásra, ismerkedésre az Együd Árpád Művelődési Házba.