Print

Nyárvégi találkozások, beszélgetések, ismerkedés

Némi nosztalgiával gondolunk vissza a nyári forgatagra, a sok élményre, a szünidő és szabadság néha váratlan meglepetéseire. A nyárnak különös varázsa van, még akkor is, ha nem utazunk ismeretlen tájakra, hanem a megszokott környezetünkben töltjük el ezeket a heteket és hónapokat.

Print

TÁJHÁZ

A nyár folyamán sok látogatót üdvözölhettünk a perőcsényi ICOMOS díjjal kitüntetett Tájházban. Az ország távolabbi részeiről érkezőknek a gazdag gyűjtemény, az érdekes tárgyak, az ízléses berendezés, a sok különleges - a fiatalabbak számára legtöbbször ismeretlen - szerszám bemutatása és esetleges kipróbálása mellett az tűnt fel legjobban hogy az egész porta és ház úgy néz ki, mintha csak most mentek volna el a lakói, annyira életszerű és vendégszerető a hangulata.

Print

Egy perőcsényi különleges nap margójára

Jó lenne egyszer összehívni baráti találkozóra a Perőcsényből elszármazottakat – hangzott el társaságban az ötlet… Értéktárba illő pincesorokkal rendelkezik kis falunk, szervezzünk már egyszer egy közös pince-bulit! – mondta Varga Józsi.  A két kósza ötlet házasságából született meg a gondolat: hívjuk vendégségbe innen elszármazó barátainkat és ugyanakkor rendezzük meg a pincéknél a bulit is.

Print

Perőcsényi fejlesztési fórum

Augustus 28-án 15:00-kor nyílt fórum kerül megrendezésre a Művelődési Házban a falu fejlesztési lehetőségeinek átgondolásáról. Meghívó részletekkel az alábbi cikkben.